Lasagne met winter groenten

Ik ben niet vegetarisch en eet ook graag vlees. Maar soms probeer ik toch een eigen recept te maken zonder vlees. Vandaag heb ik lasagne gemaakt met winter groenten. Ik heb nooit lasagne gegeten toen ik in Japan woonde en de eerst keer dat ik lasagne at was in Nederland toen ik daar stage deed. Ik was verrast dat ik het zoooo lekker vond!

Lasagne zelf maken vind ik zoveel werk. Meestal ben ik te lui of ik heb niet altijd zin om te koken. Maar gisteren heb ik van mijn vriendin een foto van haar lasagne gekregen en dat gaf mij ineens zin om lasagne te koken. Zelfgemaakte lasagne is toch zoveel lekkerder dan van de winkel.

Als je eens tijd heb, probeer eens deze lasagne. Het is heerlijk!

Winter Lasagne voor 4 personen

 • 1/4 van oranje pompoen (Uchikikuri)
 • 3 uien
 • 2 wortelen
 • 1 paprika
 • een halve venkel (selder)
 • 1 look
 • 1 blik tomaten blokjes
 • 750ml melk
 • 50mg boter
 • 5 eetlepels bloem
 • kruiden: tijm,oregano,
 • zout,peper,suiker
 • nootmuskaat
 • 1 blokje groenten bouillon
 • 50gr Emmental kaas
 • lasagne deeg
 1. Uien,paprika,wortelen en venkel in fijne blokjes snijden. Oranje pompoen in heel fijne sneetjes snijden.
 2. In een grote pot 3 eetlepels olijfolie opwarmen en look laten stoven tot dat het begint goed te ruiken. Daarna de fijngesneden groenten stoven in de pot. Oranje pompoen wordt gebruikt als lasagne deeg dus die zet je opzij.
 3. In de pot het blik tomaten bijdoen samen met 1 blik(500ml) water. In die saus kruiden, blokje bouillon, snuifje zout en peper toevoegen. Ongeveer 15min op een middel hard vuurtje zachtjes laten koken totdat de groenten gaar zijn.
 4. Bechamel saus maken in een pot. Boter en bloem in de pot doen en boter laten smelten op een middel hard vuur (niet te hard anders kan de saus aanbranden). Als de boter helemaal gesmolten is en de bloem goed gemengd is,voeg je de melk toe en verder goed roeren totdat de saus dik genoeg wordt. Voor het afwerken kan je een snuifje zout en nootmuskaat toevoegen.
 5. In een ovenschaal in volgende volgorde lagen vormen: 1.witten saus 2.lasagne deeg 3.tomatensaus 4.pompoen en herhalen tot de schaal gevuld is.
 6. Op de laatst laag moet witte saus komen zodat hierop kaas kan gelegd worden.
 7. In de oven (80 graden) 30 min bakken totdat het mooi bruin gebakken is, dan is het helemaal klaar. Smakelijk eten!!

コメントを残す

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

%s と連携中

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。