Home

のんびり野菜について

子供の頃から自然と野菜作りが大好きな私が美味しい野菜を届けたいという気持ちから環境と人に優しい野菜作りをモットーに2015年よりベルギーで野菜作りを開始。有機肥料や堆肥を使った新鮮な野菜をお届けします。

環境に配慮した野菜作りや子供でも楽しめる農業体験なども実施中。

野菜も人ものんびりと育てる環境って理想的だなという思いからのんびり野菜として始めました。

環境に優しい野菜ってどんな野菜?

環境に優しい野菜作りに一番大切な要素は季節と土地に合った野菜作り。それを無くして優しく美味しい野菜作りはできません。

地域で採れる季節の野菜を頂くのが野菜を一番おいしく食べる方法です。

地域の野菜を頂けば、運送コストだって二酸化炭素の排出だって抑えられる。収穫してすぐにお届けできれば、プラスチックの包装も必要なし。そして地域の農家の応援にもなる。(環境にも人にも優しいですね)

そんなわけでのんびり野菜では季節に合わせて、色々な種類の野菜をお届けします。

Over Nonbiri Veggie

Van kleins af aan had ik graag de natuur en hield mij altijd bezig met planten en bloemen. Ik vond het altijd al zo jammer dat er in de wereld veel dingen verspild worden. Toen bedacht ik mij dat als ik zelf groenten zou kweken en verkopen, ik dan mijn klein steentje kan bijdragen om deze verspilling tegen te gaan. Sindsdien ben ik enkel met compost en biologische mest seizoensgebonden groenten aan het kweken.

Nonbiri betekent in het Japans:
“traag, op het gemak, op zijn tijd”
Ik wil mijn groenten de tijd geven om op hun natuurlijk manier te groeien en dit merk je zeker aan de smaak! Vandaar de naam Nonbiri Veggie.

Ik eet graag lekker en gemakkelijk en wil ook graag Japanse dagelijkse lekkere gerechten voorstellen. Daarom is er ook verkoop van Japanse Bento box en Maki sushi’s, altijd met seizoensgebonden ingrediënten.

Wat zijn milieuvriendelijke groenten?

Het allerbelangrijkste om milieu vriendelijk te zijn, is seizoensgebonden groenten te kweken.
Als je tijdens de winter tomaten of komkommer moet kweken heb je enorm veel energie en water nodig. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om milieu vriendelijk te zijn, maar de wereld is helaas zo geworden dat altijd alles beschikbaar moet zijn.
Daarnaast is ook het lokaal (ver)kopen belangrijk en dat helpt ook om de versheid van de groenten te bewaren. Hoe verser hoe lekkerder de groenten zijn natuurlijk.
En als ze niet ver moeten vervoerd worden, dan is ook geen plastic verpakking nodig net zoals op de markt.
Het zijn allemaal kleine dingen maar het is mijn overtuiging dat alle beetjes helpen om een betere toekomst aan onze jongeren te geven.

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。